Loading...

Analizat

Këtu do të gjeni një pjesë të vogël të testeve laboratorike që ne ofrojmë të grupuara sipas indikacionit klinik. Ne e përditësojmë faqen e internetit çdo ditë, por ju mund të na kontaktoni për teste specifike për të cilat kërkoni më shumë informacion.

Kryerja vjetore e analizave kryesore të gjakut shërben për të qënë të përditesuar me mirëqënien shëndetësore fizike në mënyrë tërësore. Kryerja e këtyre testimeve rutinë mundëson një monitorim të kujdesshëm të shëndetit dhe ndryshimeve të tij gjatë 1 viti. Kapja në kohë e një anomalie mund të ndihmojë në parandalimin e një problemi që mund të japë shqetësime në të ardhmen.

VLERËSIMI BAZË I MINERALEVE

 • Sideremia (Iron)
 • Phospor
 • Magnesium
 • Calcium
 • Potassium (Kalium)
 • Sodium (Natrium)
 • Chloride (Klori)

  Çmimi me 30% zbritje : 2500L

VLERËSIMI I PLOTË I MINERALEVE

 • Sideremia (Iron)
 • Phospor
 • Magnesium
 • Calcium
 • Potassium (Kalium)
 • Sodium (Natrium)
 • Chloride (Klori)
 • Selenium
 • Zinc

  Çmimi me 20% zbritje : 10000L

Rekomandohet veçanërisht për gratë dhe burrat, pas moshës 40 vjeçare për depistim të hershëm të osteoporozës, osteopenisë, osteomalacisë apo deficitit të vitaminës D.

 • 25 OH Vitamin D
 • Calcium
 • Phosphor
 • Magnesium
 • ALP (Phosphatase alkaline)

  Çmimi me 15% zbritje : 3500L

Sistemi imunitar i fëmijeve dhe shëndeti në tërësi i tyre është shumë herë më i brishtë sesa i një të rrituri, kështuqë kryerja e analizave të këshilluara nga mjeku pediatër është esencial për një shendet të mirë dhe një rritje normale të fëmijës. Kryerja të paktën 1 herë ne vit e një chek up-i pediatrik gjatë moshës 2-12 vjeç mund të parandalojë dhe të parashikojë riskun e fëmijës për semundje kardiake, diabet, obezitet apo sëmundje të tjera sistemike.

KONTROLL  BAZË PËR FËMIJË

 • Urinë Komplet
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Feçe parazit

  Çmimi me 20% zbritje : 1000L

KONTROLL I PLOTË PËR FËMIJË

 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Glucose
 • Creatinine
 • Urea
 • AST (Aspartate Aminotransferase)
 • ALT (Alanine Aminotransferase)
 • Bilirubin (total)
 • Bilirubin (direct)
 • Bilirubin (indirect)
 • Sodium (Natrium)
 • Potassium (Kalium)
 • Chloride (Klori)
 • Sideremia
 • Ferritin
 • CRP (Proteina C Reaktive)
 • ASLO (Anti-Streptolizina O)
 • Feçe parazit
 • Kulturë e fytit
 • Urinë Komplet

  Çmimi me 50% zbritje : 5000L

Veshkat luajnë një rol vital për një shëndet të mirë. Shenja si tension i lartë, gjak në urinë, veshtirësi gjatë urinimit apo fryrje e pashpjegueshme kërkojnë një testim të funksionit të veshkave. 1 në 3 persona që vuajnë nga diabeti, kanë edhe probleme shoqëruese të veshkave dhe kontrolli i tyre të paktën 1 herë në vit ëshë i detyrueshëm. Por jo vetëm, një vlerësim i funksionit veshkor vlen edhe për persona në dukje të shëndetshëm për t’i paraprirë një sëmundje të mundshme të veshkave në kohë.

VLERËSIMI BAZË I FUNSKIONIT RENAL 

 • Urea
 • Creatinine
 • Uric Acid
 • eGFR using the CKD-EPI Creatinine formula
 • Urinë Komplet

  Çmimi me 20% zbritje : 1000L

Testet e funksionit të tiroides ndihmojnë në vlerësimin e funksionit të tiroides për të diangostikuar në kohë një patologji të saj ose për të monitoruar nëse trajtimi ndaj një patologjie të caktuar tiroidiene po rezulton efektiv. Persona që vuajnë nga çrregullime të ndryshme të tiroides këshillohet ta ndjekin në dinamikë funksionin tiroidien çdo 3 muaj, sepse gama e gjerë funksioneve të hormoneve që prodhon kjo gjendër mund të ndikojë në cilësinë e jetës. Gjithashtu individë që vuajnë nga patologji autoimune tiroidiene janë indikacion për ekzaminime të tjera të sëmundjeve autoimunitare.

VLERËSIMI BAZË I FUNKSIONIT TË TIROIDES 

 • TSH (Hormoni Stimulues i Tiroides)
 • Trijodtironina e Lire (FT3)
 • Tiroksine e Lire (FT4)
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Eritrosedimenti (ESR)

  Çmimi me 35% zbritje : 3200L

VLERËSIMI I PLOTË I FUNKSIONIT TË TIROIDES 

 • TSH (Hormoni Stimulues i Tiroides)
 • Trijodtironina e Lire (FT3)
 • Tiroksine e Lire (FT4)
 • Anti-Thyroid Peroksidase (Anti-TPO)
 • Antithyroglobulin Antibodies (Anti-TG)

  Çmimi me 40 % zbritje : 5000L
 • PTH (Parathormoni)
 • 25 OH Vitamin D
 • Magnesium
 • Phosphor
 • Calcium

  Çmimi me 20% zbritje : 5000L

Shkaku i parë i vdekjeve në botë listohet infarkti i miokardit, i cili është totalisht i parandalueshëm me një ndjekje të kujdesshme dhe te rregullt laboratorike e klinike. Kjo paketë është e këshillueshme të kryhet çdo vit nga burra dhe gra mbi 40 vjeç dhe më herët nëse ka evidence për sëmundje kardiake nga familjarë të afërt për një parandalim dhe kurim më të hershëm të sëmundjes.

 • Glucose
 • VLDL Cholesterol
 • eGFR using the CKD-EPI creatinin formula
 • eGFR using the MDRD formula
 • Phospholipid
 • R1 (Chol/HDL)
 • R2 (LDL/HDL)
 • hsCRP (CRP high sensitivity)
 • LDL Cholesterol
 • Creatinine
 • Cholesterol total
 • HDL Cholesterol
 • Sodium (Natrium)
 • Potassium (Kalium)
 • Chloride (Klori)
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Triglyceride
 • HbA1c (Hemoglobine e glukozuar)
 • Lp (a) Lipoprotein (a)
 • Homocysteine
 • Eritrosedimenti (ESR)

  Çmimi me 35% zbritje : 9500L

Testimi i hormoneve femërore luan një rol të pazëvëndësueshëm në vlerësimin e shendetit të grave. Niveli i tyre jep informacione mbi ciklin menstrual, fertilitetin apo jep një panoramë të përgjithshme mbi menopazuën. Por jo vetëm, hormonet seksuale femerore përveç funksionit seksual orientojnë mjekun rreth shëndetit të kockave, detektimit të hershëm të një sëmundje malinje apo sëmundjeve të ndryshme autoimune (p.sh sindroma e vezores polikistike). Për këto arsye një grua e shëndetshme këshillohet që çdo vit të kryeje një vlerësim të nivelit hormonal, kurse për gratë me sëmundje si vezore polikistike duhen të ndjekin ecurinë e tyre çdo 3-6 muaj.

VLERËSIMI HORMONAL NË PREMENOPAUZË

 • FSH (Hormoni Folikulo Stimulues)
 • LH (Hormoni Luteinizues)
 • Estradiol (E2)
 • Progesterone

  Çmimi me 40% zbritje : 3600L

MENOPAUSE SCREENING

 • FSH (Hormoni Folikulo Stimulues)
 • LH (Hormoni Luteinizues)
 • Estradiol (E2)

  Çmimi me 40% zbritje : 2700L

VLERËSIMI HORMONAL NË POSTMENOPAUZË

 • FSH (Hormoni Folikulo Stimulues)
 • LH (Hormoni Luteinizues)
 • Testosterone
 • Estradiol (E2)

  Çmimi me 40% zbritje : 3600L

VLERËSIMI HORMONAL I PËRGJITHSHËM

 • FSH (Hormoni Folikulo Stimulues)
 • LH (Hormoni Luteinizues)
 • TSH (Hormoni Stimulues i Tiroides)
 • Estradiol (E2)
 • Prolactin
 • Progesterone

  Çmimi me 40% zbritje : 5500L

Sëmundjet reumatizmale prekin artikulacionet, ligamentet, kockat dhe muskujt. Njihen ndryshe si sëmundjet muskulo-skeletike. Diagnostikimi i tyre në kohë dhe monitorimi i vazhdueshëm ka treguar se simptomat dhe problematikat që mund të përjetojë pacienti reduktohet ndjeshëm. Kryerja e tyre çdo 3 muaj është e domosdoshme për pacient me diagnozë te konfirmuar.

PROFILI REUMATIZMAL 1 

 • CRP ( Proteina C Reaktive )
 • Fibrinogen
 • Rheumatoid Factor (RF)

  Çmimi me 50% zbritje : 1200L

PROFILI REUMATIZMAL 2

 • Fibrinogen
 • CRP ( Proteina C Reaktive)
 • Rheumatoid Factor (RF)
 • Anti-CCP IgG

  Çmimi me 30% zbritje : 5200L

PROFILI I PLOTË REUMATIZMAL

 • Eritrosedimenti (ESR)
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Fibrinogen
 • CRP ( Proteina C Reaktive)
 • Rheumatoid Factor (RF)
 • ASLO (Anti-Streptolizina O)
 • C3 Complement
 • C4 Complement
 • Anti-CCP IgG

  Çmimi me 30% zbritje : 9000L

Një nga problemet më të mëdha shëndetësore të botës industriale sot është mungesa e hekurit në organizëm. Falë një testimi fare të thjeshtë, që këshillohet të kryhet rutinë 2-3 herë në vit dhe në rastet me mungesë kronike hekurit çdo 3 muaj cilësia e jetës do të përmirësohet mjaft ndjeshëm për çdokënd që vuan nga deficit i hekurit.

VLERËSIMI I ANEMISË 1 

 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Sideremia (Iron in serum)
 • Ferritin

  Çmimi me 30% zbritje : 2000L

VLERËSIMI I GJERË I ANEMISË

 • Eritrosedimenti (ESR)
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Sideremia (Iron in serum)
 • Hgb electrophoresis
 • Ferritin
 • Folate (Acidi Folik)
 • Vitamin B12

  Çmimi me 25% zbritje : 6800L

I cilësuar si truri i dytë i organizmit të njeriut, për shkak të inervimit të mëvetësishëm që ka  truri, mirëqënia e traktit gastro-intestinal konsiderohet esenciale për një jetë të shëndetshme dhe të gjatë. Kontrolli i vazhdueshëm vjetor i sistemit tretës konsiderohet tepër i rëndësishëm si për personat që vuajnë nga patologji të traktit tretës ashtu edhe për moshat mbi 50 vjeç.

 • eGFR using the CKD-EPI creatinin formula
 • eGFR using the MDRD formula
 • Bilirubin (total)
 • Bilirubin (direct)
 • Bilirubin (indirect)
 • Creatinine
 • ALP (Phosphatase alkaline)
 • Urea
 • Albumin
 • AST (Aspartate Aminotransferase)
 • ALT (Alanine Aminotransferase)
 • Total protein
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • GGT (Gama-Glutamil transferaze)
 • Sodium (Natrium)
 • Potassium (Kalium)
 • Chloride (Klori)
 • CRP ( Proteina C Reaktive)
 • Lipase
 • Amylase

  Çmimi me 35% zbritje : 5600L

Sot 8.8% e popullsisë botërore vuan nga diabeti dhe kjo sëmundje është përgjegjëse për 4.2 milion vdekje në vit. Një ndjekje çdo 3 muaj është esenciale për të siguruar efektivitetin e trajtimit dhe për të vlerësuar ecurinë e pacientit.

Gjithashtu paketa e vlerësimit të riskut për të zhvilluar diabet është një inovacion që ofrohet në Heidelberg, tashmë edhe në Shqipëri.

VLERËSIMI I RISKUT PËR DIABETIN 

 • VLDL Cholesterol
 • eGFR using the CKD-EPI creatinin formula
 • Phospholipid
 • R1 (Chol/HDL)
 • R2 (LDL/HDL)
 • LDL Cholesterol
 • Creatinine
 • Glucose
 • Cholesterol total
 • HDL Cholesterol
 • Total protein
 • Uric acid
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • GGT (Gama-Glutamil transferaze)
 • Potassium (Kalium)
 • Triglyceride
 • HbA1c (Hemoglobine e glukozuar)

  Çmimi me 25% zbritje : 4500L

NDJEKJA E DIABETIT

 • Glucose
 • Glucose (120 min)
 • HbA1c (Hemoglobine e glukozuar)

  Çmimi me 50% zbritje : 1000L

E re!

Fructosamine- testi i ri për ndjekjen e Diabetit

Në një mënyrë të ngjashme me testimin e HbA1c (e cila mat glikozimin e hemoglobinës), testimi i fruktozaminës përcakton fraksionin e proteinave totale të serumit që i janë nënshtruar glikolizimit (proteinat e glukozuara të serumit). Meqenëse albumina është proteina me sasi më të madhe në gjak, nivelet e fruktozaminës zakonisht pasqyrojnë glikolizimin e albuminës. Për shkak se albumina ka një gjysmë jetë prej afërsisht 20 ditësh, përqendrimi i fruktozaminës plazmatike reflekton ndryshimet relativisht të fundit (1-2 javë) në glukozën në gjak.

Indikohet në pacientët me :
-sëmundje që zvogëlojnë jetëgjatësinë e qelizave të kuqe të gjakut, të tilla si anemia hemolitike ose hemoglobinopatitë , HbA1c me bazë hemoglobinë mund të rezultojë më e ulët se sa mund të jetë realisht. Rezultatet e A1c mund të jenë gjithashtu falls-të larta ose të ulëta në hemoglobinopatitë, sepse variante jonormale të hemoglobinës mund të ndërhyjnë në analizë. Në këto raste, matja e fruktozaminës mund të përdoret si shënjues i niveleve të sheqerit në gjak, pasi matjet e saj bazohen në albuminë në vend të hemoglobinës.
-në shtatzëni, ku nevojat për medikamente mund të ndryshojnë më shpejt sugjerohet të dozohet fruktozamina  e cila mund të ndihmojë në sigurimin e një monitorimi më të afërt.

Kujdes!
Nuk përdoret për depistim të Diabetit Mellitus.

KONTROLLI I SHTATZANISË NË TREMUJORIN E PARË

 • Complet blood count ( Gjaku Komplet)
 • Creatinine
 • Urea
 • AST/SGOT(Aspartate Aminotransferase)
 • ALT/SGPT (Alanine Aminotransferase)
 • Bilirubin totale
 • Glucose
 • Direct examination of vaginal discharge (Strisho vaginale)
 • HIV Ag/Ab Combo
 • HbsAg (Antigeni siperfaqesor (s) i Hepatitit B)
 • A-HCV (Antitrupat ndaj Hepatitit C)
 • Urine Komplet
 • Hgb electrophoresis

  Çmimi me 35% zbritje : 7000L

TORCH

 • Toxoplasma gondii IgG
 • Toxoplasma gondii IgM
 • Rubella IgG
 • Rubella IgM
 • Cytomegalovirus IgG (CMV IgG)
 • Cytomegalovirus IgM (CMV IgM)
 • Herpes simplex virus 1/2 IgG
 • Herpes simplex virus type 1/2 Ab

  Çmimi me 35% zbritje : 11500L

PLANIFIKIMI BAZË FAMILJAR

 • Bilirubin totale
 • Urine Komplet
 • Creatinine
 • Glucose
 • Urea
 • AST/SGOT(Aspartate Aminotransferase)
 • ALT/SGPT (Alanine Aminotransferase)
 • Complet blood count (Gjaku Komplet)
 • Direct examination of vaginal discharge (Strisho vaginale)
 • HbsAg (Antigeni siperfaqesor (s) i Hepatitit B)
 • Toxoplasma gondii IgG
 • Toxoplasma gondii IgM
 • Rubella IgG
 • Rubella IgM
 • Cytomegalovirus IgG (CMV IgG)
 • Cytomegalovirus IgM (CMV IgM)
 • HIV Ag/Ab Combo
 • Hgb electrophoresis
 • Herpes simplex virus 1/2 IgG
 • A-HCV (Antitrupat ndaj Hepatitit C)
 • Herpes simplex virus type 1/2 Ab (IgM)

  Çmimi me 30% zbritje : 18500L