Loading...

Blog

16 Aug
Categories Autoimunitet, Gastro-Hepatologji, Pediatri
Sëmundja celiake (Celiakia) është një sëmundje autoimune, që prek njerëzit e predispozuar gjenetikisht. Konsumi i glutenit në personat me celiaki shkakton dëmtime serioze në zorrën e hollë  gjë që çon në keqpërthithje të lëndëve ushqyese  dhe potencialisht në një sërë çrregullimesh intestinale dhe ekstraintestinale.
23 Jun
Categories Gjinekologji
Përse u krijua ThinPrep? 80 vite më parë Dr. George Papanicolau hodhi idenë se mund të depistojmë kancerin e qafës së mitrës nëpërmjet një strishe të qafës së mitrës, por studimet kanë treguar se kemi nevojë për teknologji të reja dhe teste të reja dhe se ndoshta pap-testi konvencional e ka kryer misionin e tij.
×