Loading...

Category Archives: Pediatri

16 Aug
Categories Autoimunitet, Gastro-Hepatologji, Pediatri
Sëmundja celiake (Celiakia) është një sëmundje autoimune, që prek njerëzit e predispozuar gjenetikisht. Konsumi i glutenit në personat me celiaki shkakton dëmtime serioze në zorrën e hollë  gjë që çon në keqpërthithje të lëndëve ushqyese  dhe potencialisht në një sërë çrregullimesh intestinale dhe ekstraintestinale.
error: Kontenti është i mbrojtur!
×